The Caddie

 

ondersteunt

de   digitale

tekenkamer

 

 

Contact:

 

Cornelis

Musiusstraat 9

2612 PH Delft

 

tel.: 015 8899680

       06 20078296

 

mail@thecaddie.nl

 

www.thecaddie.nl

 

 

 

CV van Jan Ramp:

 

   

 

- - -   

 

CV in Word formaat:

 

Extra informatie over "The Caddie".

 

 

The Caddie is een eenmansbedrijf in Delft, dat zich tot doel heeft gesteld de digitale tekenkamer te ondersteunen. Die ene man ben ik, Jan Ramp.

 

Ik ben begonnen met Autocad (versie 9 !) in 1990 en met Microstation in 1991.

Dit was bij Geomatic BV in Dordrecht, een bedrijf dat als een van de eersten met Autocad was begonnen eind 80'er jaren. Men had daar al veel ervaring met het versnellen van tekenwerk en tegelijk bewaken van de kwaliteit d.m.v. applicaties.

Na een jaartje tekenen kon ik mee gaan draaien met de toen opgerichte afdeling technische automatisering. Die kreeg ook de officiële "Developer status" van de mensen van Autodesk.

Mijn belangrijkste werkzaamheden waren het maken van nieuwe applicaties en het onderhouden van de bestaande.

In wat er al was zat een schat aan ideeën van alle mensen die bij Geomatic hadden gewerkt, maar er zaten wel veel fouten in en het was niet zomaar met elkaar te combineren.

Ik heb er veel tijd aan besteed om alles te debuggen en het idee van het afdelingshoofd (M. Vermeer) te verwerkelijken, nl. één basis bibliotheek met functies die door alle applicaties werden gebruikt. De tekenaars konden dan zelf een andere applicatie kiezen terwijl achter de schermen alles werd geregeld (zoekpaden, standaards, e.d.).

Tegenwoordig kan dat vaak al met het standaard CAD pakket, maar toen was dat uniek!

 

Ik gaf ook instructie aan klasjes met herintreders bijv., of met personeel dat bijgeschoold moest worden.

Dat ging me goed af, ik kon heel goed de onzekerheid bij een leerling wegnemen, zodat die rustig en geconcentreerd alles in zich op nam.

En ik had al snel door dat de beste methode is het bijbrengen van begrip voor de logica, even globaal de technische werking van het CAD pakket uitleggen.

Dan snapt een leerling het eerder en onthoudt het beter ondanks de enorme hoeveelheid stof. En wat hij niet onthoudt zal hem later minder snel in paniek brengen, hij zal analyseren en het weer oppikken. Het is trouwens een feit dat je pas echt goed met een groot CAD pakket leert werken door het een jaar te doen.

 

Verder assisteerde ik vaak op de werkvloer door routines te schrijven om tekeningen te controleren of te corrigeren (bijv. 's nachts met een scriptfile). Dat heeft natuurlijk heel veel manuren bespaard.

 

De belangrijkste les was wel dat een goed verzorgd menu waarin alle tekenvoorschriften zijn verwerkt de productie enorm kan versnellen en "idiot-proof" sturen, hetgeen heel veel tijdwinst oplevert, mede omdat er geen extra werk achteraf is om fouten te corrigeren.

Dat kan zomaar 30, 40% aan uren schelen!

En je kunt tekenaars die minder van het programma weten probleemloos inzetten.

 

Jammer dat de leiding van een tekenkamer dat niet altijd inziet.

Begrijpelijk want de standaard CAD pakketten worden steeds veelzijdiger, maar er zijn nog steeds specifieke handelingen die geautomatiseerd kunnen worden om veel tijdwinst te maken.

Bijvoorbeeld omdat er bijzondere tekenvoorschriften zijn of er een erfenis is van fouten in bestaand digitaal tekenwerk.

 

Het doet me trouwens goed om te zien dat sommigen nog steeds werken met iets dat ik 15 jaar geleden gemaakt heb!

 

Vooral de laatste 10 jaar ben ik ook weer regelmatig op verzoek aan het tekenen.

Dat ik mijn eigen tools kan maken maakt me daarin natuurlijk enorm concurrerend!

 

 

Conclusie:

 

Ik denk dat al die ervaring met zoveel reeds gemaakte functies om snel te programmeren van heel veel nut kan zijn om uw tekenkamer beter te laten draaien !

Of ik teken zelf voor u waarbij ik minder uren en fouten maak met behulp van een eigen applicatie.

Of ik help u even om (een) tekenaar(s) vaardiger te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 The Caddie. All rights reserved

design J.P.Ramp